Sport.be

Wielrennen

Honchar overklast tegenstand

08.07.2006 | Erik Duchateau

Serhiy Honchar heeft de eerste lange tijdrit van de Tour gewonnen. De Oekraïner van T-Mobile neemt het geel over van Tom Boonen. Floyd Landis was de beste van de klassementsrijders.

Serhiy Honchar. (foto photonews)
Zonder Jan Ullrich werd het toch nog een prachtige tijdrit voor T-Mobile en Duitsland. Sebastian Lang stond net als in de proloog lange tijd met de beste tijd achter zijn naam. De 26-jarige Duitser van Gerolsteiner had 1 uur, 2 minuten en 47 seconden nodig om de 52 kilometer tussen Saint-Grégoire en Rennes af te haspelen.

Pas twee en een half uur later werd Lang van de troon gestoten. De 36-jarige Serhiy Honchar van het Duitse T-Mobile zette bij alle tussenpunten de toon en deed aan de meet 1 minuut en 4 seconden beter dan Lang. Ook de Amerikaan Floyd Landis (Phonak) dook uiteindelijk nog drie seconden onder Langs tijd.

Met Honchar (1), Rogers (4) Sinkewitz (6) en Klöden (8) had T-Mobile vier renners in de top-8. Qua nationaliteit was Duitsland de topnatie met Lang (3), Sinkewitz (6), Fothen (7) en Klöden (8). De jonge Fothen (Gerolsteiner) deed het heel wat beter dan zijn kopman Levi Leipheimer, die 96ste werd op meer dan 6 minuten.

Floyd Landis deed het met zijn tweede plaats uitstekend, wat niet gezegd kan worden van zijn landgenoot George Hincapie, die pas 24ste werd. Ook zijn Discovery Channel-ploegmaats Savoldelli (19de) en Popovych (32ste) bleven onder de verwachtingen. Bobby Julich (CSC) kwam ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis lees meer .

BOONEN 41STE

Andere kandidaat-eindwinnaars als Menchov (9de), Evans (11de) en Karpets (12de) deden het meer dan behoorlijk. Simoni (75ste), Mayo (82ste) en Cunego (106de) kwamen er zoals verwacht niet aan te pas. Jongelingen Gustav Erik Larsson (5de) en Joost Posthuma (10de) deden het erg knap.

Beste Belg werd Tom Boonen met een 41ste plaats op 3'52" van Serhiy Honchar, die de gele trui overneemt. De Oekraïner heeft 1 minuut voorsprong op Landis en 1'08" op zijn ploegmaat Rogers.

Alles over de Tour Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer