Sport.be

Wielrennen

Eeckhout verslaat McEwen in Aartselaar

06.09.2006 | Erik Duchateau

Niko Eeckhout heeft in Aartselaar voor de derde keer de Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen. De Belgische kampioen spurtte sneller dan Robbie McEwen.

McEwen strandt aan het achterwiel van Eeckhout. (foto photonews)
Op ruim 40 kilometer van de meet viel de koers in zijn plooi. Een groep van een dertigtal renners sloeg een beslissende kloof met het peloton, waar Tom Boonen het voor bekeken hield. De wereldkampioen had wel twee QuickStep-ploegmaats voorin: Nick Nuyens en Serge Baguet. Met Robbie McEwen en Nico Mattan had ook Davitamon-Lotto een duo in de spits.

De sterkst vertegenwoordigde blokken vooraan waren Unibet.com en Chocolade Jacques met elk vijf renners. Ten Dam, Thijs, Omloop, Pronk en Zanotti voor de toekomstige ProTour-ploeg en Eeckhout, De Haes, Van Mechelen, Renders en Willems voor de ploeg van Walter Planckaert.

Op 14 kilometer van de meet opende Nuyens het spervuur aan demarrages, maar Unibet.com bracht alles terug voor de snelle Zanotti. Er kwam nog een verdienstelijke aanval van Willems en Amorison en in de slotkilometer probeerde Mattan het nog, maar het draaide uit op een groepssprint.

Niko Eeckhout werd perfect gegangmaakt door Wouter Van Mechelen en sprintte onweerstaanbaar naar zijn derde zege in Aartselaar, na 2001 en 2003. Robbie McEwen strandde op een fietslengte op de tweede plaats. Radochla werd derde, Zanotti vierde en Hondo vijfde.

Memorial Rik Van Steenbergen
1. Niko Eeckhout (Bel)
2. Robbie McEwen (Aus)
3. Stefan Radochla (Dui)
4. Marco Zanotti (Ita)
5. Danilo Hondo (Dui)
6. Hilton Clarke (Aus)
7. Nick Nuyens (Bel)
8. Bart Veyt (Bel)
9. Wouter Van Mechelen (Bel)
10. Sven Vanthourenhout (Bel)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer