Sport.be

Wielrennen

Anton solo op Calar Alto

12.09.2006 | Bennie Luyten

Igor Anton heeft de zestiende rit van de Vuelta gewonnen. Bovenop de Calar Alto kwam hij solo aan. Leider Valverde werd tweede en vergroot zijn voorsprong.

Valverde deed weer een uitstekende zaak. (foto photonews)
Na goed 35 kilometer kwam een groep van 13 voorop. De eerste bekimming van de Calar Alto was er te veel aan voor Ardilla, Spezialetti en Joly. Het pak met de favorieten volgde daar op meer dan 5 minuten.

Met Chaurreau, Caucchioli, Fofonov, Martinez, Pereiro, Landaluze, Redondo, Becke, Minard en Arvesen werd begonnen aan de tweede beklimming van de Calar Alto. Het peloton volgde daar op net geen vier minuten. Becke en Redondo reden al snel van de rest weg.

Al snel liet Redondo ook Becke in de steek. Het peloton schakelde een versnelling hoger en het zag zijn voorsprong snel kleiner worden. Landaluze, later met Martinez, gingen in de felle regen op zoek naar de eenzame leider.

Ondertussen was het pak der favorieten fel uitgedund. Enkel Valverde, Sastre, Sanchez en Vinokourov bleven in volle finale over. Ook Anton was er bij. De rest moest er gewoon af. Redondo werd ingelopen.

Anton liet op drie kilometer van de streep de rest achter. Vinokourov probeerde Valverde er nog af te rijden. Zonder succes. Valverde pakte in de sprint nog vier bonificatieseconden extra op de Kazak. Vino wipt wel over Andrey Kashechkin naar een gedeelde tweede plaats op 1'42" van Valverde.  

Alles over de Vuelta Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer