Sport.be

Wielrennen

Pozzato klopt schoon volk

03.03.2007 | Erik Duchateau

Filippo Pozzato heeft in een adembenemende slotkilometer de Omloop Het Volk naar zijn hand gezet. De Italiaan haalde het voor Juan Antonio Flecha en Tom Boonen.


Filippo Pozzato wint de Omloop Het Volk. (foto photonews)
Op ruim 140 kilometer van de finish viel de eerste ernstige aanval te noteren. Acht renners verdapperden op de Oude Kwaremont. De twee Belgische topteams lieten zich niet verrassen. Predictor-Lotto stuurde Johan Vansummeren mee, Quick Step-Innergetic schoof Gert Steegmans en Sébastien Rosseler naar voor.
 
Meer dan drie minuten kregen de acht, met verder ook Sébastien Minard (Cofidis), Geoffroy Lequatre (Cofidis), Lorenzo Bernucci (T-Mobile), Manuel Quinziato (Liquigas) en Jeremy Hunt (Unibet.com), nooit. Na een vlucht van 100 kilometer werden ze in de straten van Wetteren gegrepen onder impuls van Rabobank, dat vooraan niet vertegenwoordigd was.

VAN KRIMINEEL TOT VOGELZANG

Geen hellingen in de slotfase van de Omloop Het Volk, wel enkele pittige kasseistroken. Op de Krimineelstraat gaf Bert Roesems er een lap op. De (bijna) dubbele meter van Predictor-Lotto hield het een vijftiental kilometer vol, maar na de kasseien van de Vogelzangstraat was zijn liedje uitgezongen.

Philippe Gilbert (Française des Jeux) was de eerste van de favorieten die zijn nek uitstak, maar na een slipper was hij uitgeteld. Intussen waren Juan Antonio Flecha (Rabobank) en Stuart O'Grady (CSC) er van onder gemuisd. De twee hardrijders werkten 12 kilometer goed samen en hadden bij het ingaan van de slotkilometer een zestal seconden voorsprong op vier renners.

PRANGENDE SLOTKILOMETER

Die vier waren Baden Cooke (Unibet.com), Nick Nuyens (Cofidis), Tom Boonen (Quick Step-Innergetic) en Filippo Pozzato (Liquigas). Die laatste drie waren vorig jaar nog ploegmaats. Nuyens demarreerde onder de rode vod, kwam bij Flecha en O'Grady, maar leek wel stil te staan toen Pozzato met een ultieme krachtinspanning voorbij flitste.

De winnaar van Milaan-Sanremo 2006 haalde het na een lange indrukwekkende sprint voor Flecha, Boonen, Nuyens en O'Grady. Cooke kon niet opboksen tegen de tenoren en werd op een handvol seconden zesde. Gardeyn (Unibet.com), Van Dijk (Wiesenhof) , McEwen (Predictor-Lotto) en De Jongh (Quick Step-Innergetic) maakten de top-10 compleet.
Omloop Het Volk
1. Filippo Pozzato (Ita)
2. Juan Antonio Flecha (Spa)
3. Tom Boonen (Bel)
4. Nick Nuyens (Bel)
5. Stuart O'Graday (Aus)
6. Baden Cooke (Aus)
7. Gorik Gardeyn (Bel)
8. Stefan Van Dijk (Ned)
9. Robbie McEwen (Aus)
10. Steven De Jongh (Ned)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer