Sport.be

Wielrennen

Paolini zegeviert in Driedaagse

03.04.2007 | Jelle Vanheers

Luca Paolini heeft de eerste rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Italiaan klopte in een sprint met twee zijn landgenoot Alessandro Ballan.

Luca Paolini pakte zijn eerste zege van 2007. (foto photonews)
Het was Jan Kuyckx die gedurende 65 km aan de leiding reed in de eerste rit tussen Middelkerke en Zottegem. Een groep van zeven renners met onder andere Gert Steegmans en Stijn Devolder sloot even later aan. Lang konden de acht echter niet voorop blijven. Predictor-Lotto had niemand mee vooraan en reed de kloof van anderhalve minuut vlot dicht.

Even later was het de beurt aan Frederik Willems om te demareren. Hij kreeg met Kevin Hulsmans en Bert Roesems nog twee landgenoten mee. Ook kleppers als Alessandro Ballan, Luca Paolini en Joost Posthuma sprongen mee in hun kielzog. Sergiy Matveyev, Benoit Joachim, David Boucher, Frédéric Guesdon en Markus Eichler waren de andere medevluchters.

Een achtervolgend groepje met Steegmans en Bennati sprong boven op de Berendries nog weg uit het peloton, maar ze kwamen te laat. De winnaar zat vooraan. Ballan wou niet met de groep naar de finish en reed op enkele kilometers van de streep weg. Enkel landgenoot Paolini kon de Italiaan volgen. De rest moest passen.

In de sprint met twee was Paolini veel te sterk en zo won de renner van Liquigas de eerste rit in deze Driedaagse. Hulsmans won in de achtervolgende groep de spurt voor de derde plaats. Bert Roesems, kandidaat voor de eindwinst, werd zevende.

Paolini is ook meteen de eerste leider.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer