Sport.be

Wielrennen

Bennati sprint naar ritwinst

04.04.2007 | Jelle Vanheers

De tweede rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde is gewonnen door Daniele Bennati. De Italiaan won in de sprint voor Graeme Brown en Tomas Vaitkus.

Daniele Bennati. (foto photonews)
Het koersbeeld in de tweede rit van Zottegem naar Koksijde werd bepaald door een lange vlucht van twee renners. Na 95 km reden onze landgenoot Jarno Van Mingeroet en de Oezbeek Sergey Lagutin weg uit het peloton. Rhys Pollock probeerde een lange tijd naar de twee toe te rijden, maar zijn poging leidde tot niets.


De twee vluchters kregen een vrijgeleide van het peloton en reden op een moment meer dan dertien minuten voor het peloton uit. Teken voor de mannen van Liquigas en Lampre-Fondital om de touwtjes in handen te nemen. Ze knabbelden wel érg rustig aan de voorsprong, dus zetten Chocolade Jacques, Unibet.com en vooral Team Wiesenhof enkele renners mee op kop.

Mét succes, want ze maakten op 20 km meer dan vier minuten goed. Op 3 km van de streep was het avontuur voorbij voor Lagutin en Van Mingeroet. De massasprint was onvermijdelijk. Tom Boonen werkte zich in de laatste kilometers nog even uit de naad voor Wouter Weylandt, maar deze was te slecht geplaatst om aanspraak te maken voor de overwinning. Ook Boonen zelf sprintte niet mee.

In de spurt stond er stond geen maat op Daniele Bennati die het makkelijk haalde. De Lampre-renner bleef aan de finish Graeme Brown en Thomas Vaitkus voor. Luca Paolini blijft leider. Alessandro Ballan verloor nog vijf seconden door een breuk in het peloton. Hij blijft wel tweede in de algemene rangschikking.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer