Sport.be

Wielrennen

Devolder imponeert in tijdrit, Ballan wint Driedaagse

05.04.2007 | Jelle Vanheers

Stijn Devolder heeft op indrukwekkende wijze de afsluitende tijdrit van de Driedaagse van De Panne-Koksijde gewonnen. Alessandro Ballan is eindwinnaar.

Alessandro Ballan. (foto photonews)
Jan Kuyckx mocht donderdagmiddag als eerste vertrekken in de afsluitende tijdrit. Zijn eerste tijd bleef echter niet lang staan. Stijn Devolder, nog winnaar in 2005, mocht al vrij vroeg starten en verpulverde de tijd van de Limburger. Hij klokte na 11 km af op 13'25". Meteen een sterke richttijd voor de andere favorieten in deze chronorace.

Predictor-Lotto-renner Leif Hoste was de eerste favoriet die de tijd mocht aanvallen. De ex-ploeggenoot van Devolder won de tijdrit vorig jaar nog op imponerende wijze, maar dit keer was hij niet opgewassen tegen Volderke. Hij werd uiteindelijk dertiende met een tijd van 14'05". Ook tijdritspecialist David Millar haalde het niet. Hij strandde op acht seconden van de Discovery-renner, en was daardoor goed voor een tweede plaats. Derde werd Gusev, ploegmaat van Devolder bij Discovery, op twintig seconden.

BALLAN STEEKT EINDZEGE OP ZAK

Er werd niet enkel gestreden om de winst in de tijdrit. Ook het eindklassement viel in een definitieve plooi. Bert Roesems was kandidaat-winnaar, maar kwam te kort. De renner van Predictor-Lotto eindigde zo met elf seconden achterstand als derde in deze Driedaagse.

Alessandro Ballan: 'Deze eindzege maakt me nog altijd geen topfavoriet voor zondag.'
Het ging dus nog tussen Posthuma en Ballan. De Italiaan van Lampre werd tiende in de tijdrit en trok uiteindelijk aan het langste eind. Hij bleef in het eindklassement Posthuma, zesde in de tijdrit, met zes seconden voor. Van Paolini was er geen sprake meer in de tijdrit. Hij kwam bijna ten val bij de start en kwam niet meer in het stuk voor.

"Ik zette alles op alles voor die elf kilometer en dacht aan mijn toch niet onaardige tijd die ik neerzette in dezelfde discipline tijdens de Tirrreno-Adriatico", deed Ballan het verhaal van zijn tijdrit.

"Vanuit de wagen kreeg ik de tussentijden door van Joost Posthuma, dat jutte me op en dat loonde. Deze eindzege maakt me evenwel nog altijd geen topfavoriet voor zondag, maar het geeft wel goede hoop."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer