Sport.be

Wielrennen

O'Grady keihard de beste!

15.04.2007 | Willem Bruyndonx

Stuart O'Grady heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Australiër van CSC soleerde na de zege na een rake jump op 25 km van de meet. Hij volgt zijn ploegmaat Cancellara op als winnaar van de Helleklassieker.

O'Grady triomfeert op de piste van Roubaix. En kan het amper vatten. (foto photonews)
Vanaf de eerste koerskilometer regende het aanvallen in de Helse zon. Na veel mislukte pogingen ontstond er na 27 km een ruime kopgroep van een 30-tal renners, met daarin 4 Belgen: Van Impe (Quick Step-Innergetic), Steels, Van Avermaet (Predictor-Lotto) en Willems (Liquigas).

Nog interessante namen uit dito ploegen voorin: man-in-vorm Hammond (T-Mobile), Franzoi (Lampre, ook al in de kopgroep in de Ronde) en het CSC-trio Breschel-Roberts-O'Grady.
 
Vanaf het Bos van Wallers begonnen ook de topfavorieten -Cancellara, Hoste, Boonen en Ballan- zich met de koers te bemoeien. Zo werd er tijd goed gemaakt op de kopgroep, maar een echt georganiseerd manoeuvre kregen we -ook veel later in de koers- niet te zien van de verwachte protagonisten.


Zo bleven de vroege vluchters, intussen flink verspreid, tot diep in de finale een hoofdrol opeisen. Een indrukwekkende Van Impe deed dat zeker. De Quick Stepper werd samen met Kopp op 25 km opgeslokt door een interessant groepje achtervolgers.

Daarin geen Cancellara, Boonen of Hoste, maar wel een opvallende Leukemans en verder Petito (Liquigas), Flecha (Rabobank), O'Grady, Michaelsen en Breschel (CSC), Ralf Grabsch (Milram), Franzoi (Lampre) en Wesemann (Wiesenhof).
 
O'Grady, die nog maar net zijn karretje had aangepikt bij dat gezelschap, ging meteen door op zijn elan en plaatste een jump. Het beslissende manoeuvre van de editie 2007, want de Australiër zette door en hield knap stand tot aan de meet. Het beresterke voorjaar van de CSC'er wordt zo bekroond, op de erelijst volgt hij zijn ploegmaat Cancellara op.


Die maakte ditmaal nooit kans op de zege, ook Hoste en Ballan kwamen tekort. Net als Boonen, die zich als enige topfavoriet in de finale nog wel toonde met een (mislukte) wanhoopspoging.

Flecha sprintte na de dolgelukkige O'Grady naar de tweede plaats, Wesemann maakte het podium compleet. Leukemans werd vierde en eerste Belg. Petito vijfde. Boonen sprintte in zijn groepje nog naar de zesde plaats.Top-10
1. Stuart O'Grady (Aus) Team CSC 6.09.04
2. Juan Antonio Flecha (Spa) Rabobank
3. Steffen Wesemann (Zwi) Team Wiesenhof Felt
4. Björn Leukemans (Bel) Predictor-Lotto
5. Roberto Petito (Ita) Liquigas
6. Tom Boonen (Bel) Quick Step-Innergetic
7. Roger Hammond (GBr) T-Mobile Team
8. Enrico Franzoi (Ita) Lampre-Fondital
9. Kevin Van Impe (Bel) Quick Step-Innergetic
10. Fabio Baldato (Ita) Lampre-Fondital Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer