Sport.be

Wielrennen

Chavanel zegeviert in Denain

19.04.2007 | Inge Bosschaerts

De Fransman Sébastien Chavanel heeft donderdag de GP Denain gewonnen. Chavanel haalde het in een massasprint voor de Australiër Mark Renshaw en de Duitser Eric Baumann. Gorik Gardeyn werd beste Belg op de vijfde plaats.

Van bij de start werd het tempo zeer hoog gehouden. Dat belette Bert De Waele niet om na zes kilometer koers al eens de neus aan het venster te steken. Erg lang mocht hij echter niet voorop rijden.

Na 13 km leek er een eerste echt serieuze uitval tot stand te komen toen er veertien renners zich afzonderden van het peloton. Daarbij zaten Kenny Dehaes en Geert Omloop. Deze omvangrijke kopgroep boekte nooit meer dan veertig seconden voorsprong en na een vlucht die zowat veertig kilometer stand hield werden ze opnieuw tot de orde geroepen.

Bij het aansnijden van de acht plaatselijke ronden meldde zich dan ook een compact peloton. Met nog 25 kilometer af te werken ontstond een kopgroep van zeven, waaronder onze landgenoot Erwin Thijs. Maar hoe goed de verstandhouding vooraan ook was, het peloton liet niet begaan en alles smolt in de slotkilometer netjes samen.

In de massaspurt was de Fransman Sébastien Chavanel de sterkste voor de Australiër Mark Renshaw en de Duitser Eric Baumann. Gorik Gardeyn werd knap vijfde, Steven Caethoven finishte als tiende.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer