Sport.be

Wielrennen

Revanche voor Petacchi

14.05.2007 | Bennie Luyten

Alessandro Petacchi heeft de derde etappe van de Giro gewonnen. In Cagliari haalde hij het in een massasprint van Forster en Richeze. McEwen werd vierde. Gasparotto is weer leider.

Petacchi haalde het van Forster van Richeze. (foto belga)
Giovanni Visconti, Alexandre Pichot, Mikhail Ignatiev, Mickaël Buffaz en Elio Aggiano waren de vrijbuiters van de dag. Zij reden al na 4 kilometer koers weg op het zonovergoten Sardinië. De maximale voorsprong van de 5 bedroeg iets meer dan 7 minuten. Liquigas bepaalde het tempo in het peloton.

Met nog 60 kilometer te gaan lieten Visconti en Ignatiev hun medevluchters achter op een klimmetje. Ignatiev nam de langste stroken voor zijn rekening, Visconti nam maar weinig over. In het peloton werden de sprintersploegen pas laat wakker. Liquigas, Predictor-Lotto en Milram begonnen op 30 kilometer van de streep de gashendel volledig open te draaien.

Visconti en Ignatiez hielden het vol tot op 4 kilometer van de streep in Cagliari.  In de massasprint haalde Petacchi zijn 20ste zege in de Giro. De Italiaan was sneller dan Robert Förster en Maximiliano  Richeze en neemt zo revanche voor zijn sprintnederlaag in rit 2. Omdat Enrico Gasparotto voor Danilo Di Luca eindigde, neemt hij de leiding over van zijn Liquigas-ploegmaat.

Petacchi: 'Dit is veruit de mooiste overwinning'
"Eindelijk", juichte Petacchi. "Toen ik in de Giro van vorig jaar mijn knieschijf brak op weg naar Namen dacht ik dat ik nooit nog een rit in een grote ronde zou kunnen winnen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het is nu toch allemaal de moeite geweest."
 
"Gelukkig heb ik me niet laten ontmoedigen na mijn nederlaag van zondag en is ook de ploeg in mij blijven geloven. Dit is mijn twintigste ritwinst in de Giro, maar na de ellende die ik meegemaakt heb, is het veruit de mooiste. Ik wil deze zege opdragen aan mijn vrouw, Anna Chiara, en aan twee vrienden, Michele Bartoli en iemand wiens naam ik niet zal noemen, maar hij weet dat ik aan hem denk."

Dinsdag is er een rustdag. Er volgt immers een transfer naar het vaste land in Salerno.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer