Sport.be

Wielrennen

Förster verrast andere sprinters

17.05.2007 | Guy Sablon

Rober Förster heeft McEwen en co verrast. Hij won de massaspurt in de bochtige slotfase van de vijfde rit en klopte Hushovd en Petacchi.

Förster mag de champagne laten spuiten. Hij wint de vijfde rit in deze Giro. (foto belga)
De rit van Teano naar Frascati over 173 kilometer verliep zonder veel animo. Al bij de eerste aanval van de dag reden twee vluchters weg. De Fransman Buffaz (Cofidis) en de Rus Ignatiev (Tinkoff). Ze haalden snel een voorsprong van enkele minuten, maar de ploegen van de sprinters lieten niet begaan.

Ignatiev toonde zich op ruim 40 kilometer van de streep veel sterker dan Buffaz en liet zijn medevluchter achter. Het peloton dreef het tempo intussen op, maar de Rus hield nog een tijd stand. Op 20 kilometer was hij er dan toch aan voor de moeite.

Nadien volgden een hele resem aanvallen, maar ook op de laatste helling van de dag geraakte niemand echt weg. De sprintersploegen hielden het tempo hoog en zorgden zo voor de voorspelde massaspurt.

Die verliep ongewoon door de bochtige laatste kilometer. Robert Förster toonde zich de handigste en klopte Hushovd en Petacchi. Napolitano werd vierde, McEwen vijfde.

Danilo Di Luca blijft uiteraard in het roze. McEwen verspeelt zijn puntentrui aan Petacchi.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer