Sport.be

Wielrennen

Laverde de zege, Pinotti de trui

18.05.2007 | Bennie Luyten

Luis Felipe Laverde heeft de zesde rit van de Giro gewonnen. Marco Pinotti neemt in de tussenstand de leiding over van Danilo Di Luca.

Marco Pinotti is de nieuwe leider in de Giro. (foto photonews)
Na 61 kilometer koers reden Hubert Schwab, Luis Felipe Laverde, Christophe Kern, Daniele Contrini en Marco Pinotti. Bovenop Monte Terminillo, de eerste klim van de dag, hadden de vijf meer dan zes minuten op het peloton, met Liquigas in de voorste gelederen.

Voorin zat niemand die een echte bedreiging vormde voor het eindklassement. Op de Forca Capistrello bleef de voorsprong van het vijftal ruim. Toen al was duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Het pak liet begaan. Di Luca liet eerder al verstaan de roze trui niet langer te willen verdedigen.

Op de Forca di Cerro, met de top op 17 kilometer van de streep in Spoleto, demarreerde Laverde. Enkel Pinotti kon volgen.  Schwab en Kern probeerden nog terug te komen, maar tevergeefs.

Laverde kreeg de ritzege cadeau van Pinotti. Laverde, die drie keer als eerste bovenkwam op de drie cols van de dag, neemt de groene bergtrui over van Di Luca. De Italiaan is de roze trui ook kwijt aan Pinotti. Petacchi won op meer dan zeven minuten de sprint van het pak en verstevigt zo zijn leidersplaats in de puntenstrijd.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer