Sport.be

Wielrennen

Weer Petacchi

19.05.2007 | Bennie Luyten

Alessandro Petacchi heeft de zevende rit van de Ronde van Italië gewonnen. In een massasprint op het circuit van Mugello haalde hij het van Hushovd en Bettini. Pinotti blijft leider.

Petacchi juicht. Een vertrouwd beeld in de Giro. (foto photonews)
In de langste etappe van deze Giro reden Rubens Bertogliati (Saunier Duval-Prodir), Beñat Albizuri (Euskaltel-Euskadi), Fabien Patanchon (Française Des Jeux) en Elio Aggiano (Tinkoff Credit Systems) al na negen kilometer weg. Zij reden meer dan 11 minuten voorsprong bij elkaar. 

In de nabijheid van de Valico Croce a Mori, de enige klim van de dag, gingen de sprintersploegen zich organiseren. De voorsprong slonk snel. Met nog meer dan 30 kilometer te gaan waren de vluchters eraan voor de moeite.

Quick Step, dat ook al de achtervolging had geleid, bepaalde het tempo in volle finale. Er kwam zoals verwacht een vierde massasprint in deze Giro op het autocircuit van Mugello, ondanks een late poging van Comesso.  

De sprint werd nipt gewonnen door Petacchi. Thor Hushovd werd tweede, Paolo Bettini derde. Voor Petacchi zijn tweede ritzege. In totaal staat zijn teller op 21.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer