Sport.be

Wielrennen

Nummer 2 voor Garzelli na knappe solo

29.05.2007 | Bart Peeters

Stefano Garzelli heeft zijn tweede ritzege in de Giro van dit jaar te pakken. Na een indrukwekkende solo stak de Italiaan in Lienz de armen in de lucht.

Garzelli reed een knappe solo. (foto photonews)

De zestiende rit van de Giro werd afgewerkt op een fel geaccidenteerd parcours tussen Agordo en Lienz. Met de Passo di Campolongo en de Bannberg stonden er twee cols op het programma. Die eerste leverde niets op. Integendeel, het peloton deed het in het grootste deel van de rit erg rustig aan.

Pas op goed 50 kilometer van de streep kregen de wat animo. Op een eerste klimmetje in een reeks van drie ging er een groep aan de haal met Caucchioli, Serrano, Mangel en Rubiera. Garzelli plaatste ook een schitterende inspanning. Hij wipte vanuit het peloton naar de kopgroep toe. Onderweg nam hij Lastras mee.

Op de Bannberg was Garzelli veel sterker dan zijn metgezellen. Hij vertrok al bij de voet voor een lange solo. Op de top had de Italiaan van Acqua & Sapone 45 seconden voorsprong.

Nog dik 20 kilometer moest Garzelli standhouden. De vijf werkten goed samen, maar slaagden er aanvankelijk niet in tijd goed te maken. Toen Lastras het beu was en alleen op zoek ging naar Garzelli, was de samenwerking weg en de zege voor Garzelli binnen.

Mangel spurtte nog naar de tweede plaats, voor Serrano. De leidersplaats van Di Luca kwam niet in gevaar.

Alles over de Giro Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer