Sport.be

Wielrennen

Savoldelli meester over de klok

02.06.2007 | Bart Peeters

Paolo Savoldelli heeft zijn Giro extra kleur gegeven. Hij won de tijdrit in Verona. Eddy Mazzoleni werd tweede en veroverde een plek op het podium. Danilo Di Luca's leidersplaats kwam niet in gevaar.

De voorlaatste etappe van de Giro 2007 bracht een lastige tijdrit over 43 kilometer van Bardolino naar Verona. Vooral de strijd om de tweede en derde podiumplaats beloofden spannend te worden.

Mikhail Ignatiev zette een eerste toptijd neer. De Rus, die al de meeste kilometers in de aanval reed in deze Ronde van Italiƫ, toonde nog maar eens zijn kracht. Het was wachten op krachtpatser Laszlo Bodrogi om de tijd van Igantiev van de tabellen te vegen.

De favoriet bij de start van de tijdrit was Zabriskie. De Amerikaan stelde niet teleur, hij deed een halve minuut beter dan Bodrogi en dook onder de 53 minuten. Zabriskie leek met die prestatie de zege op zak te steken, maar dat was zonder de Italianen van Astana gerekend.

Savoldelli reed een dijk van een tijdrit en pakte met 52'20" de dagzege. Zijn ploegmaat Mazzoleni kende ook al een begenadigde dag. De man die zijn voornaam dankt aan Eddy Merckx klokte de tweede tijd en ging in de stand voorbij Damiano Cunego en Gilberto Simoni naar het podium.

Andy Schleck reed een knappe tijdrit. Met zijn zesde plaats verzekerde de Luxemburger zich van de tweede plaats. In de buurt van Danilo Di Luca kwam hij echter niet. De kopman van Liquigas pakt zondag, zonder zware pech, zijn eerste eindzege in een grote ronde.

Alles over de Giro Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer