Sport.be

Wielrennen

Oppermachtige Vino pakt de dubbel

13.06.2007 | Jelle Vanheers

Astana boven in de de Dauphiné Libéré. Alexandre Vinokourov won de tijdrit en pakt ook de gele trui. Zijn Kazakse land-en ploeggenoot Kashechkin werd tweede op negen seconden.

Vinokourov lijkt klaar voor de Tour. (foto photonews)
In de derde rit werd het peloton een tijdrit van 40,7 km voorgeschoteld met vertrek en aankomst in Anneyron. Dé kans voor de favorieten om zich te onderscheiden. De Sloveen Valjavec zette een goede richttijd neer voor de betere tijdrijders. Hij deed 53'53" over het traject.

Cadel Evans was de eerste om de tijd te verbeteren. Hij verpulverde de tijd van de Lampre-renner en zette 52'47" op het bord. Menchov strandde op één seconde. Even later was het de beurt aan Alexandre Vinokourov. De kandidaat-eindwinnaar die naar eigen zeggen enkel komt trainen met oog op de Tour, toonde zijn goede vorm en was maar liefst 39 seconden sneller dan Evans.

De andere favorieten (voor ritwinst) beten hun tanden stuk op de goede tijd van de Kazak. Millar eindigde niet eens in de top vijf, Zabriskie kwam 38 seconden te kort, maar werd wel derde. Vino's ploegmaat bij Astana, Andrey Kashechkin, eindigde knap tweede op 9 seconden. Gele trui Moreau verloor bijna drie minuten en is zijn leiderstrui na één dag alweer kwijt. De Fransman mag de trui doorgeven aan Vino die dus een knappe dubbelslag lukt.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer