Sport.be

Wielrennen

Wereldkampioen Cancellara demonstreert

07.07.2007 | Steven Swinnen

Wereldkampioen Fabian Cancellara heeft de proloog van de Tour 2007 gewonnen. De Zwitser was in het hartje van Londen 12 seconden sneller dan Andreas Klöden. Sebastien Rosseler werd eerste Belg op de 23ste plaats.

Tom Boonen scheurt voorbij de Big Ben. (foto photonews)
De eerste echte toptijd kwam van de Spanjaard Mikel Astarloza. Hij deed 9 minuten en 24 seconden over het biljartvlakke parcours tussen de start op Trafalgar Square en de aankomst voor de deur van Buckingham Palace in Londen. Ook de Fransman William Bonnet en de Italiaan Paolo Savoldelli hadden hun english breakfast blijkbaar goed verteerd.


Vladimir Karpets dook serieus onder de tijd van Astarloza. De Rus was goed voor 9'16". Karpets bleef lange tijd op de eerste plaats staan, tot zijn landgenoot en naamgenoot Vladimir Gusev één seconde beter deed, 9'15". Rusland boven, tot Andreas Klöden aan de finish kwam. De Duitser pitste nog twaalf seconden van de tijd van Gusev af.

Tom Boonen deed 9'36" over de 7,9 kilometer en zal tot Gent moeten wachten eer hij het geel kan grijpen. Klöden mocht zich bijna opmaken voor de podiumceremonie, maar toen startte wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara. De Zwitser demonstreerde in de straten van Londen en deed zowaar nog dertien seconden beter dan Klödi. Met glans is hij de eerste gele trui.

George Hincapie eindigde derde. Ook Vinokourov kwam goed uit de verf, Sastre leed wel serieus tijdverlies.

Zondag staat de eerste rit in lijn op het programma. Die voert het peloton van Londen naar Canterbury over 203 km.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer