Sport.be

Wielrennen

Freire is de snelste man

06.09.2007 | Bart Peeters

Oscar Freire is de snelste renner in de Ronde van Spanje. De Spanjaard won in Logroño al zijn derde sprint. Tom Boonen finishte als vierde.

Freire is in goede doen in de Ronde van Spanje. (foto photonews)
De zesde rit in deze Vuelta was op maat gemaakt van de sprinters. Enige gevaar was de wind en die speelde zijn rol. Vier aanvaller gingen vroeg weg: Yuriy Krivtsov, Jose Antonio Lopez Gil, Stéphane Auge en Magnus Backstedt. Ze verzamelden een mooie bonus van meer dan acht minuten.

Toen in het peloton waaiers werden getrokken en, na een trage start, het tempo omhoog schoot, smolt de de voorsprong als sneeuw voor de zon. Op 40 kilometer van de streep had het viertal nog 2'40".

Het peloton liet de vluchters nog wat voor zich uit rijden, maar op zeven kilometer van de streep was de voorspelde hergroepering een feit. De ploegmaats van Bennati namen de voorbereiding van de sprint in handen.

De Italiaan speelde echter geen rol in de sprint. Ook Zabel en Petacchi kwamen te snel in de wind te zitten. Iets wat Oscer Freire zelden of nooit overkomt. De Spanjaard veroverde zijn derde ritzege. Koldo Fernandez werd tweede, André Korff derde. Tom Boonen reed een knappe sprint, maar moest te ver uitwijken en werd vierde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer