Sport.be

Wielrennen

Petacchi kan het nog

12.09.2007 | Bart Peeters

Na enkele zware bergritten en een rustdag was het woensdag weer aan de sprinters. Zonder Oscar Freire was het Alessandro Petacchi die zich de snelste toonde. Paolo Bettini werd tweede.

Petacchi sprintte naar de zege. (foto photonews)
Het werd een klassieke sprinters-etappe. Twee Spanjaarden ging vroeg aan de haal, Raul Garcia De Mateo Rubio en Jose Antonio Lopez Gil kregen een vijftal minuten bonus, maar wisten al op meer dan 50 kilometer van het einde dat hun vlucht niet tot het einde zou gaan. Hun voorsprong was toen al gehalveerd.

De twee werden door het peloton aan het lijntje gehouden, maar op 8 kilometer van de streep volgde toch de logische hergroepering. De sprintersploegen trokken het tempo de hoogte in.

Vooral Lampre, voor Bennati, en T-Mobile, voor Greipel en Korff, toonden zich in de slotfase. Pas in de slotkilometer schoof Milram onweerstaandbaar naar voor. Alessandro Petacchi rondde het schitterende ploegwerk af en hield Paolo Bettini achter zich. Erik Zabel, de laatste man van Petacchi, pakte zelf nog een knappe derde plaats.

In de stand veranderde er niet veel. Denis Menchov blijft leider. Stijn Devolder profiteerde van een breuk in het peloton om over Leonardo Piepoli naar de negende plaats te wippen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer