Sport.be

Wielrennen

Daler Samuel Sanchez piekt in Granada

16.09.2007 | Willem Bruyndonx

Samuel Sanchez heeft de 15de etappe in de Vuelta gewonnen. De Spanjaard klopte zijn metgezel Manuel Beltran in de sprint. Denis Menchov blijft leider, Jurgen Van Goolen is de nieuwe leider in het bergklassement.

Applaus voor jezelf Samuel Sanchez! (foto photonews)
Opnieuw een lange vlucht in de 15de rit van de Vuelta. 20 renners waagden hun kans in de lastige klimetappe met aankomst in Granada. Daarbij twee Belgen, Mario Aerts en Jurgen Van Goolen. Die laatste kwam als eerste boven op de twee eerste cols en nam zo de leiding in het bergklassement over van Menchov.

Nog interessante namen in de vluchtersgroep waren Barredo, Bennati, Bettini en Cunego. De Italiaan van Lampre sprong op de slotklim weg, maar kon zijn manoeuvre niet volhouden tot aan de top. Cunego werd bijgehaald door Beltran, die vanuit de achtergrond met een kleine versnelling solo bovenkwam op de Alto de Monachil.

In de afdaling werd Beltran op zijn beurt bijgebeend door Samuel Sanchez, die als een razende naar beneden schoot. Met zijn tweeën reden ze richting aankomstplaats. In de sprint was Sanchez makkelijk de snelste.

Een 20-tal seconden later reden de overige klassementsrijders over de meet. Barredo werd derde, Menchov negende. De Rus, die sterk controleerde, blijft stevig in de gouden leiderstrui.

Een dikke minuut na winnaar Sanchez bolde Van Goolen als 13de over de meet. Hij is de nieuwe leider in het bergklassement. Devolder finishte op meer dan 2 minuten en valt uit de top-10.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer