Sport.be

Wielrennen

De Waele heerst in Wallonië

19.09.2007 | Bart Peeters

De GP van Wallonië is net als vorig jaar gewonnen door een Belg. Bert De Waele vloerde de Fransman Cédric Vasseur in een sprint met twee.

Na 203 km tussen Chaudfontaine en de top van de Citadel van Namen was De Waele (Landbouwkrediet) iets sneller dan Vasseur (Quick.Step-Innergetic). De Noor Thor Hushovd (Crédit Agricole) werd enkele seconden later derde.

Op de erelijst volgt De Waele Philippe Gilbert op.

Het was een erg geanimeerd wedstrijd. Uiteindelijk mochten Kevin Ista, Hushovd, de Italiaan Daniele Nardello en de Nederlander Bram Tankink met een handvol seconden voorsprong de Citadel van Namen opdraaien.

De Predictor-Lottorenners reden het gat bijna toe, toen Daniele Nardello versnelde. Ook hij kon zijn voorsprong echter niet behouden. Het was het duo Bert De Waele met de Fransman Cedric Vasseur die uiteindelijk in een sprint met twee mochten uitmaken wie deze wedstrijd ging winnen. De Belg bleek de snelste.

"Het mag dan wel na een millimetersprint zijn, deze overwinning nemen ze mij zeker niet meer af," klonk het bij De Waele. "In feite heeft heel onze ploeg hier gewonnen. Wij hebben van bij de start een prachtprestatie neergezet. Eigenlijk is het ook een overwinning voor mijn familie die steeds achter mij staat en dan vergeet ik bijna onze sponsors die dit ook wel een schitterende prestatie zullen vinden."

"Of dit nu revanche is voor mijn niet-selectie van het komende wereldkampioenschap? Natuurlijk. Ik kon toch geen beter antwoord geven? Winnen op de Citadel van Namen heeft wel iets. Dit is een overwinning om in te kaderen", sloot Bert De Waele af.

GP van Wallonië (1.1), uitslag
1. Bert De Waele (Landbouwkrediet) de 203 km. in 5u11:50
2. Cedric Vasseur (Fra) z.t.;
3. Thor Hushovd (Noo) op 0:02;
4. Giovanni Visconti (Ita);
5. Jose Enrique Gutierrez Cataluna (Spa)
6. Pieter Mertens
7. Kevin Ista
8. Jelle Vanendert
9. Nico Sijmens
10. Bjorn LeukemansFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer