Sport.be

Wielrennen

Perez Rodriguez primus in Avila

20.09.2007 | Willem Bruyndonx

Luis Perez Rodriguez bezorgde zijn kleine Andalucia-ploeg een grote zege in de 18de rit van de Vuelta. De Spanjaard finishte solo in Avila. Monfort werd knap negende, Menchov blijft leider.

Luis Perez kwam solo aan. (foto photonews)
Een interessante kopgroep van 15 speelde de hoofdrol in de even snelle als lastige bergetappe met aankomst in Avila. CSC brak de boel open en was met vier renners vertegenwoordigd: onder hen kopman Sastre, die extra gemotiveerd door eigen streek fietste.

Ook leider Menchov en klassementsrijders als Evans, Mosquera, Samuel Sanchez, Anton en Karpets én één Belg: Monfort waren present. Niet erbij: Efimkin, Barredo, Beltran, en Van Goolen, die zo zijn bergtrui kwijtspeelde. Ook van Devolder geen spoor, die was al vroeg in de etappe weggezakt naar de achtergrond. De nationale kampioen zou ruim 20 minuten verliezen.

CSC'ers Van de Velde en Sörensen moesten uit de kopgroep lossen na hun zwaar kopwerk in de finale, zodat er nog 13 kandidaat-renners overbleven. Met nog 15 km te gaan sprong Perez Rodriguez weg. De Spanjaard van de kleine Andalucia-Cajasur-formatie hield knap stand tot aan de meet en boekte een grote zege.

41 seconden later sprintte Evans naar de tweede plaats, Pellizzotti werd derde. Monfort negende. Menchov blijft stevig in de leiderstrui, Efimkin, Beltran en Barredo waren de verliezers van de dag. Evans en Sastre zijn de nieuwe nummers twee en drie.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer