Sport.be

Wielrennen

Derde ritzege voor Samuel Sanchez

22.09.2007 | Willem Bruyndonx

De Spanjaard Samuel Sanchez heeft zaterdag de 20ste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen, een individuele tijdrit over 25 km met start en aankomst in Collado Villalba.

Sanchez (Euskaltel), die ook al de 15de en 19de etappe won, legde de tijdrit af in 22:11. Hij was daarmee 12 seconden sneller dan de Rus Denis Menchov (Rabobank), die zondag zonder ongelukken de eindzege pakt.

De Nederlander Stef Clement werd zaterdag knap 3de op 14 seconden. Ook Maxime Monfort bevestigde zijn goede vorm. Onze landgenoot was 9de op 28 seconden.
 
Carlos Sastre had voldoende aan zijn 47 seconden voorsprong op tijdritspecialist Cadel Evans om zijn tweede plaats veilig te stellen. Evans, duidelijk over zijn hoogtepunt heen, kon slechts 22 seconden goedmaken.

De Australiër van Predictor-Lotto zal zondag in Madrid normaal gezien zelfs helemaal niet op het podium mogen klimmen. Ritwinnaar Samuel Sanchez deed immers 19 seconden beter dan Evans, terwijl hij er vooraf slechts 9 seconden in het krijt stond. Sanchez zal zondag als derde van de Vuelta worden gehuldigd.
 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer