Sport.be

Wielrennen

Bennati pakt slotrit en puntentrui

23.09.2007 | Steven Swinnen

De Italiaan Daniele Bennati heeft de slotrit van de Vuelta in Madrid gewonnen. Hij legt zo ook beslag op de puntentrui. De gouden leiderstrui van Menchov kwam zoals verwacht niet in gevaar.

Bennati sloot de Vuelta af in schoonheid. (foto photonews)
De slotrit in een grote ronde is vaak niet veel soeps en zo ook de slotrit van deze Vuelta. Het peloton vertrok in slakkengangetje richting Madrid. Zo traag dat de organisatoren zich genoodzaakt zagen één van de vijf plaatselijke ronden te schrappen.

Pas bij de eerste keer dat het peloton over de meet reed, was er een aanval van de Spanjaard Raul Garcia. Het peloton liet niet begaan en eindelijk kregen we koers. Het tempo ging met een snok naar omhoog en de plaatselijke rondjes van zes kilometer volgden elkaar snel op.

Ook Geert Verheyen probeerde het eens, maar op de brede wegen was het ondenkbaar dat er een vluchter sterk genoeg zou zijn om van het jagende peloton weg te rijden. De sprinters maakten zich klaar voor het laatste kunstje van deze Vuelta.

Petacchi wilde graag het treintje van Milram succesvol afronden, maar dat was buiten Daniele Bennati gerekend. Zijn landgenoot finishte als eerste, goed voor zijn derde ritzege en de puntentrui. De eindwinst van Menchov stond al langer vast.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer