Sport.be

Wielrennen

De Jongh wint Omloop van het Houtland

26.09.2007 | Bart Peeters

De Omloop van het Houtland is gewonnen door Steven de Jongh. De Nederlander haalde het na een uitval op anderhalve kilometer van de eindmeet voor de Australier Baden Cooke en Niko Eeckhout.

De Jongh ging met de bloemen aan de haal. (foto photonews)
Van bij de start gutste de regen uit de lucht en werd het peloton, na amper vijf kilometer, opgehouden door een zware valpartij. De wedstrijdjury neutraliseerde de wedstrijd even en na een korte onderbreking trokken 27 renners in de aanval.

De grote groep reed snel meer dan elf minuten achter de vluchters waardoor de UCI-commissarissen beslisten het hele lusteloze pak uit wedstrijd te nemen.

Op 44 kilometer van de meet werd de overgebleven groep nog verkleind tot twaalf renners. Onder meer Gorik Gardeyn, Eeckhout, Cooke, Maarten Tsjallingii, Stefan Van Dijk en de Jongh streden om de zege.

De Jongh raakte als enige nog weg met een demarrage op anderhalve kilometer van de finishlijn. "Ik heb eigenlijk niet zoveel last van de barre weersomstandigheden gehad. Winnen in 'Flandrienstijl' is altijd leuk en dat was het wel. Deze overwinning staat alvast mooi op mijn palmares", straalde Steven de Jongh.

Uitslag
1. Steven de Jongh (Ned/Quick Step-Innergetic) de 183 km in 4u05:00    (gem. 44,69 km./u.)
2. Baden Cooke (Aus) op 0:03
3. Niko Eeckhout
4. Stefan Van Dijk (Ned) 0:07
5. Matthias Friedemann (Dui)
6. Wouter Mol (Ned)
7. Gorik Gardeyn
8. David Boucher (Fra)
9. Maarten Tjallingii (Ned)
10. Coen Vermeltfoort (Ned);Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer