Sport.be

Wielrennen

Goesinnen sluit af in schoonheid

16.10.2007 | Bart Peeters

In Putte-Kapellen heeft Floris Goesinnen de Sluitingsprijs gewonnen. Op 2 kilometer van de streep sprong de Nederlander weg uit een kopgroep van zeven.

De 'champagne' was voor Goesinnen. (foto photonews)
Sebastien Rosseler, Johan Coenen en de Nederlander Albert Timmer trokken al na 16 kilometer in de aanval. Het peloton liet begaan en het trio verzamelde een bonus van meer dan 7 minuten.  Half koers waren het de mannen van Palmans die het peloton op sleeptouw namen. Met de hulp van Predictor-Lotto en Landbouwkrediet rekenden ze de drie vluchters op 30 kilometer van de finish weer in. 

Het sein voor 7 anderen om in de aanval te gaan. Kevin Hulsmans, Roy Sentjens, Evert Verbist, Geert Omloop, Kristof Goddaert en de Nederlanders Floris Goesinnen en Maarten Den Bakker trokken de laatste ronde, van zowat 15 kilometer, in met een voorsprong van 16 seconden op een jagend peloton. Plots ging de vaart echter uit de grote groep en konden de 7  strijden om de zege. 

Goessinen trachtte tot twee keer toe om de spurt te ontlopen. De tweede keer kende hij succes. De Nederlander kon zo de eerste zege uit zijn profcarrière boeken. Sentjens was de snelste van de andere vluchters,  Goddaert werd derde.

"Ik wist dat ik een van de snelste mannen was uit de kopgroep, maar wou het risico toch niet nemen om naar de meet te gaan met die zes anderen. Vandaar dat ik tot tweemaal toe versnelde. De eerste keer sprongen ze gelijk op mijn wiel. De tweede maal had ik meer succes", reageerde de winnaar op zijn eerste profzege.

Uitslag
1. Floris Goesinnen (Ned/Skil-Shimano), de 177 km in 3u56:00   (gem.: 45,06 km/u)
2. Roy Sentjens op 0:14
3. Kristof Goddaert 0:18
4. Geert Omloop
5. Kevin Hulsmans
6. Evert Verbist
7. Maarten Den Bakker (Ned)
8. Wouter Weylandt 0:48
9. Jurgen Van Loocke
10. Jurgen RoelandtsFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer