Sport.be

Wielrennen

Meteen prijs voor Devolder bij QuickStep

24.02.2008 | Bart Peeters

Stijn Devolder heeft zijn eerste rittenkoers in dienst van QuickStep meteen winnend afgesloten. De Belgische kampioen pakte de eindzege in de Ronde van de algarve.

Devolder pakt de eindwinst in de Algarve. (foto belga)
Tijdens de slotrit kwam de eindzege van Devolder nooit in gevaar. Er was enkel na vijftig kilometer even opschudding toen de Belgische kampioen lek reed. 'Volderke' wist echter snel weer aan te sluiten bij het peloton.

Dat peloton bleef trouwens samen tot aan de meet. In de massaspurt toonde Bernard Eisel zich de sterkste van het pak. Devolder raakte betrokken bij een valpartij na 67 km waarbij ondermeer ook zijn ploegmakkers Wilfried Cretskens, Mauro Facci en Davide Vigano tegen de grond gingen. 

Eisel was al na 25 km ontsnapt met Diego Caccia. Later kregen ze het gezelschap van Felix Cardenas, Celestino Pinho, Claudio Faria, Koldo Gil, Rui Costa, Joao Cabreira en Isidro Nozal. Ze bleven net buiten schot van de bende.

Voor Stijn Devolder is de Ronde van de Algarve na de Driedaagse van De Panne 2005 en de Ronde van Oostenrijk 2007 de derde rittenkoers die hij toevoegt aan zijn palmares.

"Het verliep vlot", zei Devolder na de aankomst. "De ploeg presteerde sterk, iedereen ging tot het uiterste. Dit is echt een overwinning van het hele team. Dankzij deze zege kan ik rustig toewerken naar de volgende belangrijke afspraken. Ik heb tijdens deze rittenkoers goed kunnen testen hoe het met mijn conditie is gesteld."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer