Sport.be

Wielrennen

Joaquin Rodriguez wint derde rit Tirreno

14.03.2008 | Jan Cuyvers

Joaquin Rodriguez heeft de derde rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij viel aan in de laatste kilometer, op de steile slotklim in Montelupone. Niklas Axelsson wordt dankzij zijn derde plaats de nieuwe leider.

Rodriguez triomfeert na een lastige etappe. (foto photonews)
Na een rit over 195 kilometer tussen Gubbio en Montelupone had Rodriguez aan de finish twaalf seconden voorsprong op de Italiaan Danilo Di Luca. De Zweed Niklas Axelsson (Serramenti PVC Diquigiovanni) eindigde als derde en is de nieuwe leider.

Stijn Devolder kan zondag nog wel een gooi doen naar een prestigieuze tijdritoverwinning, maar de eindzege zit er niet meer in. Pech was er mee gemoeid.


De Belgische kampioen werd net als wereldkampioen Paolo Bettini opgehouden door een valpartij van Tom Boonen en enkele anderen op 30 kilometer van het einde en verloor 3 minuten en 20 seconden.

Beste Belg in Montelupone was Tom Stubbe met een vijftiende plaats op 37 seconden van Rodriguez. De grootste winnaar van de dag was misschien wel de Zwitser Fabian Cancellara. De wereldkampioen tijdrijden zwoegde zich als tiende naar de top en wordt de belangrijkste kanshebber op de eindzege.

Over Stijn Devolder, George Hincapie, Paolo Savoldelli en Evgeni Petrov moet Cancellara zich al geen zorgen meer maken. De dreiging zal zondag van Di Luca, Fothen en al in mindere mate van Gustav Erik Larsson moeten komen.

Alles over Tirreno-Adriatico Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer