Sport.be

Wielrennen

Dubbelslag voor Cancellara

16.03.2008 | Steven Swinnen

Tijdritspecialist Fabian Cancellara heeft de vijfde etappe van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico gewonnen. De Zwitser van CSC was in een tijdrit van 26 kilometer beter dan Zabriskie.

Fabian Cancellara (foto photonews)
Fabian Cancellara (CSC) - de huidige wereldkampioen tijdrijden - deed 33 minuten en 41 seconden over de 26 kilometer tussen Macerata en Recanati. De Zwitser maakte er een indrukwekkende race van tegen een gemiddelde van meer dan 46 km/u.

De winnaar van Parijs-Roubaix in 2006 deed 22 seconden beter dan de Amerikaan David Zabriskie (Slipstream). De Zweed Thomas Lövkvist eindigde als derde op 52 seconden.


Cancellara neemt door zijn zege in de tijdrit de leiderstrui over van de Zweed Niklas Axelsson (Serramenti PVC Diquigiovanni). Voor Cancellara was het na proloogwinst in Californië en winst in de Monte Paschi Eroica de derde overwinning van het seizoen.

DEVOLDER 10DE

Onze landgenoot Stijn Devolder - door pech al voor de start uitgeteld voor de eindzege - moest 1'22" toegeven en finishte net in de top-tien. Leif Hoste werd 21ste, Tom Stubbe 23ste en Rik Verbrugghe 26ste. Stubbe is met een 18de plaats eerste Belg in de stand.

Alles over Tirreno-Adriatico Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer