Sport.be

Wielrennen

Italië boven in Driedaagse

01.04.2008 | Bennie Luyten

Enrico Gasparotto heeft de eerste rit van de Driedaagse van De Panne gewonnen. In een sprint met vier was de Italiaan sneller dan zijn landgenoten Paolini en Quinziato.

Enrico Gasparotto. (foto belga)
Al na 14 kilometer ging Preben Van Hecke in de aanval. Hij reed in zijn eentje een grote voorsprong van meer dan 11 minuten bij elkaar.  Net voor het ingaan van de plaatselijke rondes in Zottegem gingen een paar renners tegen de grond. Belangrijkste slachtoffer was Leif Hoste, die wel snel verder kon. Het peloton brokkelde in twee grote stukken, maar vloeide later weer mooi samen.


Ondertussen begonnen de zware inspanningen bij van Hecke voorin te wegen en zakte de voorsprong. Na de Berendries geraakten in de achtervolging 16 renners weg. Daarbij ondermeer Hincapie, Klier, Boonen en Tombak.

DE VOLDER

Grote afwezige was Silence-Lotto. Het sein voor Van Avermaet en Gardeyn om het tempo de hoogte in te jagen. Ondertussen werd Preben Van Hecke voorin ingelopen door de groep van 16. Wat later kwam ook een deel van de rest van het pak aansluiten. Belgisch kampioen De Volder was daar niet bij en lijkt kansloos voor de eindzege.

GASPAROTTO STERK

Op de Leberg demonstreerde Enrico Gasparotto zijn goede vorm. Hij nam zijn landgenoot Luca Paolini mee. Manuel Quinziato en Niki Terpstra gingen in de achtervolging op de derde en laatste passage van de Berendries.  Ook Ballan, Cooke, Posthuma, Flens, Spilak, Eisel en Hovelynck geraakten weg uit het peloton en probeerden naar voor te rijden. Op 13 kilometer van de streep kwamen Quinziato en Terpstra bij Gasparotto en Paolini. Vier leiders, gevolgd door 7 achtervolgers. Het pak op bijna een minuut. Zo gingen we de finale in.


Ballan, vorig jaar winnaar van de Driedaagse én de Ronde van Vlaanderen, haalde alles uit de kast om nog vooraan te geraken. Voorin werd goed samengewerkt en de zeven kwamen te laat. Quinziato versnelde voorin, Paolini reed het gat dicht. Het kwam tot een sprint met vier. Daarin was Gasparotto de snelste. Paolini werd tweede, Quinziato derde. En volledig Italiaans podium. Het peloton gaf net geen minuut prijs. Uiteraard is Gasparotto de eerste leider. Woensdag rijdt het pak van Zottegem naar Koksijde.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer