Sport.be

Wielrennen

Weer Cavendish

03.04.2008 | Bennie Luyten

Mark Cavendish heeft de voormiddagrit van de Driedaagse van De Panne gewonnen. In de massasprint haalde de Brit het van Francesco Chicchi en Borut Bozic. Gasparotto begint als leider aan de tijdrit.

Mark Cavendish (r) klopt Chicchi (l). (photo belga)
Kevin Neirynck, Jens Mouris en David Deroo waren de vluchters van de dag. Het trio reed na amper 5 kilometer weg en fietste een voorsprong van om en bij de 6 minuten bij elkaar in en rond De Panne.

Wat volgde was de tragiek van een aangekondigde massasprint. De sprintersploegen joegen het tempo de hoogte in. Neirynck, Mouris en Deroo waren er aan voor de moeite. Mouris werd als laatste ingelopen. Op 9 kilometer van de streep.

Quick Step nam het initiatief. Tom Boonen ging helemaal voorop rijden. De snelheid ging vlot boven de 60. Op de kasseien van de Zeelaan in De Panne haalde Mark Cavendish zijn tweede sprintzege binnen. Hij won ook al rit 2. Chicchi werd opnieuw tweede, Bozic vervolledigde het podium. Enrico Gasparotto blijft leider.

'LIEFDE VOOR BELGISCHE KUST'

"Het was Roger Hammond die me naar voor loodste, maar dan was ik plots zijn wiel kwijt", zei Cavendish. "Ik kon alsnog mijn weg naar voor vinden en zette me achter Francesco Chicchi. Die kon ik achter me laten en meteen mijn tweede zege van het seizoen op de weg boeken."

"Ik heb vandaag ook een mooie studieronde voor wat betreft Gent-Wevelgem van volgende week achter de rug. Een deel van de rit van vandaag in deze Driedaagse wordt immers daarop verreden volgende woensdag".

"Ik mag best tevreden terugblikken op mijn Driedaagse. Ik heb eigenlijk iets met deze Belgische kust. Vorig jaar won ik ook al een etappe in de EnecoTour. In Knokke-Heist was dat toen. Dit jaar palm ik Koksijde en De Panne in", lachte Cavendish.

In de namiddag volgt nog de afsluitende tijdrit over 13,7 kilometer in de straten van De Panne. Ook dat kan je allemaal live meevolgen bij Sport.beFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer