Sport.be

Wielrennen

Posthuma grijpt macht in slottijdrit

03.04.2008 | Willem Bruyndonx

Joost Posthuma heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Nederlander klokte de snelste tijd in de afsluitende tijdrit en stootte Enrico Gasparotto van de troon.

Posthuma heeft de eindzege (en trofee) beet. (foto belga)
Enrico Gasparotto, de winnaar van de openingsrit van de Driedaagse, begon als leider aan de afsluitende chrono van 13,7 km.

Stijn Devolder, die een off day kende dinsdag, mocht door zijn grote achterstand in het klassement al vroeg starten in de tijdrit en klokte met 16:43 een erg scherpe tijd die lang standhield. Magnus Backstedt ging toch nog een kleine seconde onder de tijd van onze landgenoot.

Joost Posthuma, als zevende aan de tijdrit begonnen met 27 seconden achterstand op Gasparotto, deed nóg beter. De Nederlander van Rabobank maakte indruk met een eindtijd van 16:27. Gasparotto klokte 'maar' 17:02 en speelde de eindoverwinning in extremis kwijt aan de Nederlander.

Manuel Quinziato is tweede in het eindklassement met amper 2 seconden achterstand op Posthuma, Gasparotto is op 8 seconden derde. Geen enkele landgenoot haalde de top-10 van de eindstand. Leif Hoste is met een 18de plaats eerste Belg in de eindstand.

Op de erelijst volgt Posthuma de Italiaan Alessandro Ballan op. Vorig jaar was hij al tweede in de Driedaagse.

Posthuma: 'Twee seconden per kilometer goedgemaakt'
"Ik moest in de tijdrit twee seconden per kilometer goedmaken op Gasparotto. Niet eenvoudig, maar ik ben er in geslaagd", verklaarde een trotse Posthuma achteraf. "Vorig jaar werd ik tweede met enkele seconden achterstand. Nu had ik er nog enkele over."

"Ik voelde me voor de tijdrit heel sterk. Ik begon er vol vertrouwen aan en hoorde ter hoogte van het keerpunt dat ik een waanzinnige tijd aan het neerzetten was. Ik ben dan maar blijven doorgaan. Met succes. Deze dubbelslag, de tijdrit winnen en het eindklassement, is een schitterende zaak", besloot de snelle Nederlander. 
 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer