Sport.be

Wielrennen

Freire snelste in Gent-Wevelgem

09.04.2008 | Willem Bruyndonx

Oscar Freire heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Spanjaard van Rabobank was de snelste in een massasprint. Aurélien Clerc was tweede, Wouter Weylandt derde.

Freire juicht, Weylandt (derde) baalt. (foto belga)
Capelli kleurde een windstille eerste helft van de 70ste editie van Gent-Wevelgem, de Spanjaard sprong na 85 km weg.

Na een eerste probleemloze passage over de Kemmelberg (met een aangepaste afdaling) reed in de achtervolging een sterke Pozzato weg samen met Breschel. De twee kregen later het gezelschap van Gilbert, maar het peloton hield de kloof onder controle. Breschel viel uit het achtervolgende trio weg met een lekke band.


Pozzato en Gilbert peuzelden op 29 km van de meet Capelli als eersten op, maar kort daarna sloot ook het uitgedunde peloton aan, dat vaart had gemaakt na de tweede passage van de Kemmelberg.

Arvesen en Elmiger wilden in de finale nog een massasprint ontlopen, maar zelfs versterkt door Quinziato, Guesdon en O'Grady lukte dat niet. Op 2 km werden overblijvers Quinziato en O'Grady door het jagende peloton gegrepen.

In de massasprint zette Freire zich vroeg op kop. De Spanjaard hield knap stand tot aan de meet. De Zwitser Clerc was tweede op een halve fietslengte, Weylandt derde en eerste Belg. McEwen, Boonen, Cavendish en Hushovd eisten geen hoofdrol op in de laatste rechte lijn.

De Haes (vijfde) was de tweede Belg in de top-10. Op de erelijst volgt Freire als eerste Spaanse winnaar de Duitser Burghardt op.


Top-10
1. Oscar Freire (Spa)
2. Aurélien Clerc (Zwi)
3. Wouter Weylandt
4. Erik Zabel (Dui)
5. Kenny De Haes
6. Luca Paolini (Ita)
7. Jose Joaquin Rojas (Spa)
8. Stuart O'Grady (Aus)
9. Heinrich Haussler (Dui)
10. Roger Hammond (G-Br)

Bekijk de volledige uitslag Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer