Sport.be

Wielrennen

Bertolini blijft het langste recht

21.05.2008 | Bart Peeters

Alessandro Bertolini heeft de 11de rit in de Ronde van Italië gewonnen. Na een erg bewogen etappe was de Italiaan de slimste van een kopgroep.

Visconti moest veel achtervolgen maar behield zijn roze trui. (foto belga)
Rit 11 in de Giro werd een stevige onderneming. Vier beklimmingen kreeg het peloton voor de wielen en bovendien werd er gereden in apocalyptische weersomstandigheden. Vijf avonturiers lieten zich echter niet afschrikken. Laurent Mangel, Pablo Lastras, Tiziano Dall'Antonia, Jussi Veikkanen en Alessandro Bertolini gingen er vroeg vandoor en verzamelden een voorsprong van bijna tien minuten.


PECH VOOR BOSISIO

Tijdens de beklimming van de Perticara gingen Bosisio en Baliani in de tegenaanval. Vooral de winnaar van de zevende rit maakte indruk. Een valpartij en technische problemen stopten echter zijn opmars, Baliani profiteerde en kon wel aansluiten bij de koplopers.

VAL VAN VISCONTI

Op de Monte Leoni gooide Riccardo Ricco zijn voorspelde bommetje. De andere favorieten waren echter bij de zaak en sloten weer aan. Ook Jurgen Van Den Broeck schoof goed mee. In de afdaling liep alles toch weer samen.

Ondertussen zorgde de regen voor een reeks valpartijen. Ook roze trui Giovanni Visconti ging tegen de vlakte. Hij kon echter verder en blijft leider.

In de plaatselijke ronde van 11 kilometer streden de koplopers, waar Veikkanen en Mangel gelost waren, om de ritzege. Bij een aanval van Bertolini ging ook Dall'Antonia over boord. In de laatste kilometer viel Baliani, Bertolini profiteerde en pakte de rit. Lastras werd tweede, Baliani derde.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer