Sport.be

Wielrennen

Shpilevsky snelste in Tienen

29.05.2008 | Willem Bruyndonx

Boris Shpilevsky heeft de tweede rit in de Ronde van België gewonnen. De Rus van het Italiaanse Preti Mangimi was in een massasprint in Tienen sneller dan zijn ploegmaat Marco Zanotti en Sebastian Siedler. Kenny Dehaes blijft leider.

Boris Shpilevsky. (photo photonews)
Een aanvalspoging van Boonen, Van Impe, Van Summeren, Eeckhout, Omloop, Ongena en Ferrari na 25 km hield niet lang stand, zeker niet nadat met De Kort, Leezer, Maserati, Van Avermaet, Boucher en Rooijakkers nog gevaarlijke klanten kwamen aansluiten. Na 30 km slokte het peloton de kopgroep van 13 weer op.


Een vlucht met 2 kreeg meer ruimte: Curvers en Polazzi sprongen weg na 50 km en reden met zijn tweeën over de 3 Skil Beklimmingen van de dag, de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en de Congoberg. Curvers kwam telkens als eerste boven en is de eerste leider in het Skil Bergklassement, wat hem de witte trui opleverde.


Het tweede deel van de etappe was minder selectief, zodat het peloton weer aansluiting vond met de twee koplopers op 15 km van de finish. Topsport-Vlaanderen, de ploeg van leider Dehaes, leverde knap kopwerk in de achtervolging.
 
In de sprint kwam Dehaes er ditmaal niet aan te pas. Steegmans werd naar voor geloodst door de Quick Step-trein, maar raakte ingesloten. De zege ging verrassend naar de Rus Shpilevsky (Preti Mangimi), die sneller was dan zijn ploegmaat Zanotti en Siedler. Davis was vierde, Roelandts eerste Belg op een vijfde plaats. Steegmans moest vrede nemen met de zesde plek.

Dehaes blijft leider.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer