Sport.be

Wielrennen

Sörensen koning in koninginnenrit

14.06.2008 | Willem Bruyndonx

Chris Anker Sörensen heeft de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen bleef net uit de greep van de favorieten. Cadel Evans viel tevergeefs de leiderstrui van Alejandro Valverde aan.

Sörensen reed naar een knappe zege. (foto belga)
Chris Anker Sörensen bleef als enige van een kopgroep van 14 over op de slotklim van La Toussuire. Die vluchters waren eerder samen over Croix de Fer gegaan, maar op de lastige slotklim barstte de kopgroep helemaal uit elkaar.


Uit de achtervolgende groep der favorieten sprong Cadel Evans op 5 km van de meet weg. De Australiër viel de leidersplaats van Alejandro Valverde aan en sloeg een klein kloofje. Maar eerst Levi Leipheimer en daarna ook Valverde sloten daarna weer bij de Australiër van Silence-Lotto aan.

Evans: 'Gespeeld, maar niet gewonnen'
Ondertussen hield Sörensen nog genoeg voorsprong over om naar de mooiste zege in zijn jongste carrière te fietsen. De jonge Deen van CSC, een tweedejaarsprof, haalde het voor Pierrick Fédrigo en Leipheimer. Valverde was vierde en blijft leider, Evans finishte als vijfde.

"Ik heb gespeeld, maar niet gewonnen", reageerde Evans achteraf. "Het wordt zondag in de slotrit moeilijk om Valverde nog voetje te lichten. Dat is jammer, want de Dauphiné Libéré is een prestigieuze wedstrijd om te winnen, maar de belangrijkste overwinning wordt nog altijd op 27 juli in Parijs toegekend", doelde de Aussie op de Tour, zijn grote doel.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer