Sport.be

Wielrennen

Frans feest na marathonvlucht

07.07.2008 | Bennie Luyten

De Fransman Samuel Dumoulin heeft na een marathonvlucht de derde rit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij was de snelste van een kopgroep van vier. Metgezel Romain Feillu is de nieuwe gele trui.

Dumoulin pakt de rit, Feillu het geel, Frischkorn de tweede plaats in de rit. (foto belga)
Het verhaal van de derde rit is snel verteld. De eerste ontsnappingspoging van Paolo Longo Borghini, Romain Feillu, Samuel Dumoulin en William Frischkorn was meteen de goeie. 


De vier reden een maximale voorsprong van 15 minuten bij elkaar. Feillu was vooraan de best geklasseerde en reed dus virtueel in het geel rond. Het kwartet werd onderweg even opgehouden door een blokkade van actievoerders. Die waren al verwijderd toen het peloton later passeerde.


Het peloton miskeek zich op de vier koplopers in de achtervolging. Zo kregen we niet de verwachte massasprint in Nantes. In de slotfase sprong Dumoulin weg uit de kopgroep, Longo Borghini moest eraf, Feillu en Frischkorn beenden de Fransman nog bij.

Maar in de sprint met drie was Dumoulin toch de snelste. Frischkorn werd tweede, Feillu derde. Hij neemt de leiderstrui over van Alejandro Valverde. Robbie McEwen won de pelotonsprint en werd vijfde. Klassementsrijders Denis Menchov en Riccardo Ricco verloren tijd toen ze in de winderige finale uit het peloton werden gewaaierd.

Dinsdag staat een individuele tijdrit op het programma, de eerste echte afspraak voor de klassementsrijders.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer