Sport.be

Wielrennen

Cavendish is de snelste

12.07.2008 | Bart Peeters

Mark Cavendish heeft in Toulouse bewezen dat hij de snelste man is in deze Tour. De Brit klopte zijn ploegmaat Ciolek en Jimmy Casper in de sprint. Kim Kirchen blijft leider.

Er was geen houden aan Cavendish. (foto belga)

De start van de rit werd ook dit keer gekleurd door een hele reeks aanvallen. Tijdens de zware aanvangsfase met vier klimmetjes van derde en vierde catégorie was het uiteindelijk Laurent Lefevre die alleen op pad ging.

Net na de laatste klim van de dag kreeg de Fransman het gezelschap van drie anderen. Zijn ploegmaat Jérôme Pineau, Amets Txurruka en Christophe Riblon sloten aan. De vier hadden een maximale voorsprong van bijna zes minuten. Helemaal uit de greep van het peloton raakten ze echter niet.

Riccardo Ricco kwam even in problemen. De Italiaan was betrokken bij een valpartij en moest een tiental kilometer achtervolgen. Buiten wat schaafwonden aan de knie leek hij er echter niets aan over te houden.


Net als in de vorige vlakke rit wachtte het peloton erg lang om de vluchter te grijpen. Pas op 3 kilometer van de streep was het zo ver. Quick Step probeerde Gert Steegmans aan de meet af te zetten, maar kwam een mannetje te kort.

Marc Cavendish kwam perfect uit het wiel en liet iedereen opnieuw kansloos. Zijn ploegmaat Ciolek bezorgde Team Columbia een dubbelslag. Casper werd nog derde, Steegmans zevende. Robbie McEwen kwam er niet aan te pas.


Herbeleef, rituitslag en klassementen

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer