Sport.be

Wielrennen

Arvesen is medevluchters te snel af

16.07.2008 | Willem Bruyndonx

Kurt Asle-Arvesen heeft de elfde rit in de Tour gewonnen. De Noorse kampioen was in Foix de snelste van een kopgroep van 12. Martin Elmiger was tweede, Alessandro Ballan derde. Cadel Evans blijft leider.

Arvesen was de snelste van 12 vluchters. (foto belga)
168 renners startten na de eerste rustdag aan het tweede luik van de Tour, dopingzondaar nummer twee Moises Dueñas was daar niet meer bij. (lees alle details )

12 vluchters, die na 35 km wegsprongen, kleurden de 11de rit van de Tour, een typische overgangsetappe in het middengebergte. Gert Steegmans zat aanvankelijk mee in die vlucht, maar moest lossen op de eerste klim van de dag.

Botcharov (35ste op 20:47) was de best geplaatste vluchter en zat in het gezelschap van ArvesenPozzato, Ballan, Fofonov, Elmiger, Wegmann, Moerenhout, Velo, Vaugrenard, Moinard en Fedrigo.


Op de col de Portel (cat. 1), de zwaarste klim van de dag op 75 km van de meet, demarreerde Moinard uit de kopgroep. De Fransman bouwde bergop zijn voorsprong uit en leek even zicht te hebben op de ritzege. Maar toen zijn achtervolgers zich beter organiseerden, moest hij toch buigen voor het numerieke overwicht.


Op 4 km van de finish werd Moinard weer teruggepakt door het elftal. Arvesen en Elmiger kozen meteen voor de aanval, Ballan en Moerenhout sloten nog aan. In de sprint haalde de Noorse kampioen het nipt voor Elmiger en Ballan.

Cadel Evans kwam samen met het peloton met een kwartier achterstand binnen, maar blijft in het geel na een snipperdag. Thor Hushovd won de pelotonsprint en eindigde zo als dertiende.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer