Sport.be

Wielrennen

Burghardt klopt medevluchter Barredo

24.07.2008 | Willem Bruyndonx

Marcus Burghardt heeft de 18de rit in de Tour gewonnen. In een typische overgangsetappe was hij sneller dan zijn medevluchter Carlos Barredo. Carlos Sastre, die samen met het peloton op ruime achterstand binnenkwam, blijft in de gele trui.

Burghardt sprintte sneller dan Barredo. (foto belga)
55, 7 km werd er afgelegd in een pijlsnel eerste wedstrijduur, een record voor deze al niet trage Tour. Een vroege valpartij van onder meer Botcharov, Gilbert en Cunego ontsierde de openingsfase, vooral bij de Italiaan waren de gevolgen groot. De wedstrijddokter raadde hem af verder te rijden, maar Cunego zette door. Hij zou, bijgestaan door 3 ploegmaats, met grote achterstand op het peloton binnenkomen.


7 renners, onder meer Monfort en Pozzato, kenden slechts kort succes met een ontsnapping. Barredo, die op de eerste col van de dag aanzette, raakte wel echt weg. Samen met Burghardt, die in de afdaling aansloot, vormde de Quick Stepper de vlucht van de dag.


Meer nog, het peloton zag geen graten in de ontsnapping, zodat het vluchtersduo mocht strijden voor de ritzege. Ondanks demarrages aan beide kanten werd er gesprint voor de overwinning. Burghardt toonde zich daarin sneller dan Barredo en bezorgde Team Columbia al de vijfde ritzege. Feillu was de snelste van een achtervolgend groepje van 3 en pakte de derde plaats.

Het peloton kwam met bijna 7 minuten achterstand binnen. Carlos Sastre blijft uiteraard in de gele leiderstrui.

Herbeleef, rituitslag en klassementen

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer