Sport.be

Wielrennen

Johan Coenen wint Omloop van het Waasland

15.03.2009 | Rik Thaens

Johan Coenen (Topsport Vlaanderen) heeft de 45ste Omloop van het Waasland (cat. 1.2) gewonnen. Na 191 kilometer van Lokeren naar Stekene finishte hij met een kleine voorsprong op Jef Peeters.

Net na het aanvatten van de negen plaatselijke ronden in kwam er een uitval van tien renners. Zij konden het tot zo'n twintig kilometer voor de finish uitzingen. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelden Michael Blanchy, Sebastien Delfosse, Johan Coenen, Dieter Cappelle, Jef Peeters en de Nederlander Arjen de Baat.

Het peloton trachtte de kloof met de zes leiders nog te dichten, maar strandde in het zicht van de eindmeet. Johan Coenen was er dan al op kousenvoeten vandoor gegaan.

"Ik ben op zo'n driehonderd meter van de eindmeet vol doorgegaan omdat ik dacht dat het peloton ons toch ging inlopen", reageerde de 30-jarige Coenen na zijn eerste zege van het seizoen. "Niemand slaagde erin mijn wiel te houden."

"In feite maakte ik een ideale koersdag mee. In de vlucht met tien hadden wij Bart Vanheule mee, zodat het niet aan ons was om te werken in de achtervolging. Ik zat dus een hele dag in een zetel. In volle finale glipte ik mee met een klein groepje en dat was meteen de basis voor mijn zege."

Uitslag top-10
1. Johan Coenen (Topsport Vlaanderen) de 191 km in 4u28
2. Jef Peeters
3. Dieter Cappelle
4. Arjen de Baat (Ned);
5. Michael Blanchy;
6. Niko Eeckhout;
7. Denis Fmahaut (Fra);
8. Jos Pronk (Ned);
9. Boy Van Poppel (Ned);
10. Klaas Lodewijck;Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer