Sport.be

Wielrennen

Pozzato demonstreert in Zottegem

31.03.2009 | Gert-Jan Weyters

Filippo Pozzato heeft de eerste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. In een spurt met twee was hij veel te sterk voor Frederik Willems.

Pozzato verschalkt Willems in de sprint. (foto belga)

Pas na 72 kilometer ontstond de eerste vlucht die naam waardig. Dieter Cappelle, Michele Merlo, Roy Curvers, Ermanno Capelli, Kevin Neirynck en Pavel Zitta kregen nooit veel voorsprong van het peloton.

Op 68 km van het einde rook Silence-Lotto zijn kans. Van Avermaet trok door op de Berendries en kreeg een grote groep mee. In de kopgroep waren maar liefst vijf renners van Silence-Lotto aanwezig. Quick Step had niemand mee en moest in de achtergrond achtervolgen. Het leek er op dat Boonen en Van Impe de aansluiting zouden maken, maar ondermeer door het werk van Silence-Lotto kwam die er niet.

Op een kleine 20 km van de finish sprong Frederik Willems weg. De Belg van Liquigas kreeg iets later het gezelschap van Filippo Pozzato. De twee begrepen elkaar perfect en reden goed rond. Ondanks kopwerk van Gilbert en de andere Lotto's bleven de twee uit de greep van het groepje.

In de straten van Zottegem had Willems geen verhaal tegen de spurt van Pozzato. De Italiaan is meteen favoriet voor de eindoverwinning en heeft zijn visitekaartje afgegeven voor de Ronde van Vlaanderen. Op 57 seconden won Van Avermaet de spurt voor de derde plaats.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer