Sport.be

Wielrennen

Er staat geen maat op Cavendish

01.04.2009 | Daan Slingers

Mark Cavendish heeft weer toegeslagen. In de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde hield hij in de sprint Robbie McEwen af. Filippo Pozzato blijft leider.

Cavendish hield in de sprint McEwen af. (foto belga)

Op het programma stond de langste etappe van deze Driedaagse. Tussen Zottegem en Oostduinkerke lagen er 219 kilometers op de renners te wachten.

Er ontstond een kopgroep van vier man: Sapa, Lodewyck, Cappelle en Guarnieri. Die laatste moest er snel af. De drie anderen reden een maximumvoorsprong van 10 minuten bij elkaar. 

Het peloton liet lang begaan tot Tom Boonen aanzette op de Kemmelberg. Hij kreeg Mark Cavendish in zijn wiel. Het peloton spatte uiteen in twee groepen. Stijn Devolder moest vooraan lossen en zich laten uitzakken tot de tweede groep. De voorsprong van de leiders daalde onder de vijf minuten. Toen het peloton weer één geheel werd, kregen de leiders twee extra minuten cadeau. 

SPRINT

Op veertig kilometer van de meet hadden de mannen van Team Columbia er genoeg van. Ze zetten de achtervolging in op de drie leiders voor hun kopman Cavendish. Sapa, Lodewyck en Cappelle streden met ongelijke wapens. Acht kilometer van het einde werden ze gegrepen.

Drie kilometer van het einde was er nog een valpartij, maar de sprinters bleven gespaard. Op 150 meter van de meet kwam Cavendish op kop. McEwen leek nog even terug te komen, maar de Brit hield stand. Het is al de zevende zege voor Cavendish dit seizoen.

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen voor WielertoeristenFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer