Sport.be

Wielrennen

Di Luca laat LPR weer juichen

12.05.2009 | Daan Slingers

Na twee dagen Alessandro Petacchi liet Danilo Di Luca deze keer LPR juichen in de Giro. Hij haalde het in de sprint van een grote kopgroep met alle toppers. Lövkvist volgt Petacchi, die 10 minuten verloor, op als leider.

Di Luca verschalkte de tegenstand. (foto belga)

Serrano was in de eerste kilometer de eerste vluchter van de dag, maar hij raakte niet weg. Even later slaagden Bellotti, Vigano, Stannard, De Bonis en Voigt daar wel in. Na negen kilometer kregen ze het gezelschap van Martinez.

De zes leiders reden een maximale voorsprong van 7 minuten bijeen. Daarmee mochten ze beginnen aan de Croce d'Aune, de eerste Giro-klim van 2009. Al snel bleek dat Martinez, Vigano en Stannard niet over klimmersbenen beschikten. Zij moesten de drie anderen laten rijden. 

De favorieten besloten geen oorlog te maken op de Croce d'Aune. Leider Petacchi moest wel de rol lossen. Ook Di Luca raakte even achterop door een lekke band, maar keerde wel terug in het peloton. De toppers wachtten tot de slotklim op het 162 km lange parcours van Padova naar San Martino Di Castrozza om (zachtjes) de degens te kruisen. 

LONKEN

De drie vooraan waren niet even sterk. De verstandhouding was ook niet ideaal. Bellotti en Voigt gaven elkaar wat speldeprikjes waar De Bonis het slachtoffer van werd. Op 6 km van de streep liet Voigt Bellotti achter zich. Op 2 km van de streep eindigde ook het het rijk van de Duitser.

Alle topfavorieten reden samen naar de meet. Basso, Garzelli, Rogers, Cunego, Leipheimer en Arroyo keken alleen maar naar elkaar. Soler profiteerde. Op 1,5 km van de streep ging de Colombiaan aan de haal. Di Luca zette de achtervolging in. Op 200 meter van de meet ging hij er ook over. Hij hield stand en zorgde voor de derde opeenvolgende zege voor LPR BrakesLövkvist eindigde zevende en pakte de roze trui over van Petacchi, die op meer dan 10 minuten eindigde.

Woensdag wacht er de renners weer een bergetappe.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer