Sport.be

Wielrennen

Scarponi doet het op zijn eentje

14.05.2009 | Daan Slingers

Michele Scarponi heeft de 6de rit in de Ronde van Italiƫ gewonnen. Hij kwam alleen aan nadat hij ontsnapte uit een kopgroep van vijf. Di Luca blijft leider. Armstrong verloor opnieuw tijd.

Scarponi kreeg de tijd om te vieren. (foto belga)
In de tweede langste etappe van deze Giro werd er meteen hard gereden. Het openingsuur werd afgelegd met een gemiddelde van 44,9 km/u. Deze snelheid was te danken aan een kopgroep van vijf man met daarin Bonnafond, KiryenkaGattoScarponi en Klostergaard. Zij reden een maximale voorsprong van 8:39 bijeen.

Kiryenka en Scarponi waren duidelijk de betere van de kopgroep. Tijdens de beklimming van de Hochkimml namen de twee afscheid van de andere drie. Ze konden hierdoor niet genieten van de grootste waterval van Europa, die langs het parcours lag. In het peloton had Garzelli iets goed te maken. Op zijn eentje ging hij op zoek naar de koplopers. Het peloton liet de Italiaan voor eigen volk zijn kunstje opvoeren, maar pakte hem na 20 km terug.

KRAMPEN

De twee vooraan werden even gescheiden na een lekke band en krampen voor Kiryenka, maar begonnen toch samen aan de laatste 15 km van de dag. Ze deden dat met een voorsprong van amper 2 minuten op het peloton. Toen Kiryenka opnieuw krampen kreeg, ging Scarponi er voorgoed vandoor.

De mannen van Quick Step en Katusha probeerden Scarponi nog terug te halen, maar hun actie kwam te laat. De winnaar van de Tirreno-Adriatico kwam solo aan. Boasson Hagen won de sprint van het peloton. Davis eindigde derde. Di Luca kwam aan in het eerste peloton. Hij blijft leider. Armstrong verloor opnieuw tijd. 

Vrijdag trekt het peloton in de zevende rit van Innsbruck naar Chiavenna en komen er opnieuw 244 km op de teller. In feite is die niets meer dan een lange beklimming naar de top van de Passo Maloja met vervolgens de afdaling naar de finish.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer