Sport.be

Wielrennen

Tweede keer prijs voor Cavendish

20.05.2009 | Gert-Jan Weyters

Mark Cavendish heeft de elfde rit in de Giro gewonnen. In de vierde massasprint van deze Ronde van Italië hield de Brit Tyler Farrar en Alessandro Petacchi achter zich.

Cavendish mocht voor de tweede keer in deze Giro champagne spuiten. (foto belga)
Vooraleer de renners van start gingen werd er een minuut stilte gehouden voor de verongelukte motard Fabio Saccani. Het peleton kreeg een vlakke rit onder de wielen met uitzondering op de Passo Del Turchino, die ook terug te vinden is in Milaan-Sanremo.

Het regende ontsnappingen in de aanvangsfase. Eerst probeerde Yaroslav Popovych het, hij zag al gauw het nutteloze van zijn poging in. Toen ontstond een grote groep met ondermeer de Belgen Kevin Hulsmans en Jürgen Van Goolen. De klassementsploegen lieten echter niet begaan. De Rus Vladimir Isaichev van Xacobeo Galicia kreeg wel een vrijgeleide. Op gegeven moment had de renner meer dan acht minuten voorsprong.

In aanloop naar de Passo Del Turchino werd Isaichev ondanks zijn grote voorsprong toch gegrepen. Voornamelijk Quick Step en LPR waren hier verantwoordelijk voor. Het signaal voor Marco Marzano om in de aanval te gaan. De Spanjaard Marcos Garcia ging in de tegenaanval, maar slaagde er niet in om de aansluiting te maken.

Enkele kilometers voor de top van de Turchino werd ook Marzano gegrepen door het peloton, waar Astana ondertussen het tempo aanvoerde. Ook in de afdaling nam Astana het heft in handen. Niemand minder dan Lance Armstrong nam het voortouw. Het peloton bleef samen en stormde af op aankomstplaats Arenzano waar Mark Cavendish duidelijk sneller was dan Tyler Farrar en Alessandro Petacchi.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer