Sport.be

Wielrennen

Cavendish kroont zich tot spurtkoning

22.05.2009 | Gert-Jan Weyters

Mark Cavendish pakte zijn derde sprintzege in de Giro. In een massasprint haalde de Brit het van Alessandro Petacchi en Allan Davis. Denis Menchov blijft leider.

We kregen een traditionele spurtersetappe in de Ronde van Italië. Drie renners ontsnapten al in de

Cavendisch was weer de rapste. (foto belga)
beginfase en kregen een vrijgeleide van het peloton. De drie vluchters van dienst waren: Leonardo Scarselli, Mikhail Ignatiev en Björn Schröder. Ze kregen een maximale voorsprong van iets meer dan vijf minuten.


De troepen van roze trui Denis Menchov kregen al snel de steun van Team Columbia en Garmin. Zoveel steun zelfs dat de leiders te vroeg zouden gepakt worden. Het peloton zag dat op tijd in en hield de benen stil.

Op 25 kilometer van aankomstplaats Firenze lieten Ignatiev en Scarselli zich inlopen. Björn Schröder ging echter alleen solo verder. Garmin kreeg in eerste instantie niet genoeg steun, zo bleef de voorsprong van Schröder lange tijd stabiel.

De Duitser kreeg even hoop tot de sprintersploegen allemaal een mannetje in de vuurlinie plaatsten. Op zes kilometer van de finish was de renner van Milram er dan ook aan voor de moeite.

In de sprint stond er geen maat op de Brit Mark Cavendish. Hij werd perfect naar voren gebracht door Mark Renshaw. Alessandro Petacchi gaf even de indruk te naderen, maar uiteindelijk moest de Italiaan nog een fietslengte toestaan. De tussenstand is nu drie voor Cavendish, twee voor Petacchi.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer