Sport.be

Wielrennen

Pellizotti wint bovenop de Blockhaus

27.05.2009 | Daan Slingers

Pellizotti heeft de 17de etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Bovenop de Blockhause had hij 40 seconden voorsprong op Garzelli. Di Luca, die derde werd, won enkele seconden op Menchov, die leider blijft.

Franco Pellizotti viert bovenop de Blockhaus. (foto belga)
Voeckler was als zo vaak de eerste aanvaller van de dag. De Fransman kreeg 9 renners in zijn wiel. De best geplaatste daarvan was Cardenas, maar hij volgde voor deze etappe al op meer dan een uur van rozetruidrager Menchov. Zijn ploegmaats van Rabobank lieten dus begaan. Niet onlogisch als je weet dat in de korte etappe van 83 de beslissing moest gemaakt worden tijdens de beklimming van de Blockhaus.

Op 25 km van de meet zette Voeckler nog eens aan. Slechts viervan de tien medevluchters konden bij Titi blijven. Het waren Marzoli, Cardenas, Chiarini, Rabunal en Ferandez.

De drie konden niet wegblijven. Dat was te danken aan één man, Pellizotti. De Italiaan toonde zijn klasse en haalde de drie koplopers bij. Armstrong probeerde nog even aan te klampen, maar geraakte niet bij Pellizotti. De Amerikaan liet zich uitzakken tot een groepje waarin Di Luca het mooie weer maakte.

Di Luca versnelde een paar keer waardoor onder meer Sastre en Leipheimer moesten lossen. Garzelli, Menchov en Basso hielden wel stand. Ze geraakten wel niet meer bij Pellizotti, die mocht vieren bovenop de Blockhaus. In de sprint om de tweede plaats troefde Garzelli Di Luca af. Di Luca pakte wel nog wat extra seconden op Menchov, die net voor de streep kraakte en vierde werd.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer