Sport.be

Wielrennen

Scarponi doet het opnieuw

28.05.2009 | Daan Slingers

Michele Scarponi heeft zijn 2de ritzege in de Giro van 2009 geboekt. De Italiaan versloeg in de 18de etappe zijn 5 medevluchters, die overgebleven waren na een lange ontsnapping. Denis Menchov blijft leider.

Scarponi was de snelste. (foto belga)
De rit begon meteen stevig voor de 172 renners, die aan de start kwamen van de etappe. Op de Piano Delle Cinque Miglia viel het peloton al snel in stukken uiteen. Toch kwam er nog geen beslissende ontsnapping op de col.

ENORME KOPGROEP

Na 30 km probeerde Deignan het. Hij kreeg drie man met zich mee. Niet veel later zat de etappe in een beslissende plooi. Tussen Sulmona - Benevento ontstond er een enorme kopgroep met 25 man. Twee Belgische Quick-steppers Devenyns en Seeldrayers zaten mee in de juiste ontsnapping. Voor Silence Lotto gaf Ljungblad present. In totaal telde de kopgroep 18 verschillende ploegen. Alleen Milram, Fuji, AG2R, Rabobank en Caisse d'Epargne hadden niemand mee voorin.    

Echt achtervolgen deden de teams die vooraan ontbraken niet. Leider Menchov liet begaan omdat er voorin niemand een bedreiging voor hem vormde. De 25 mochten het dus onderling gaan uitmaken. Op 15 km van de meet brak de kopgroep in stukken uiteen. Grabovskyy was de dader. Devenyns liet zich niet verrassen. Cardenas, PateGavazziScarponiMcCartney, Bak en Zeits waren ook mee. Seeldrayers stopte in de achtervolging af voor Devenyns.
 
DEVENYNS TE VROEG

Pate vond 8 man nog te veel en probeerde te ontsnappen. Hij slaagde er niet in om weg te blijven. In de laatste kilometer rook Devenyns zijn kans. Helaas kwam zijn aanval veel te vroeg. Cardenas haalde hem terug op 500 meter van de meet. Scarponi wachtte geduldig af en gebruikte Cardenas als richtpunt. In de laatste meters ging de Italiaan er over en pakte zo zijn tweede ritzege. Eerder won hij ook al de zesde etappe. Cardenas werd tweede. Pate vulde het podium aan.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer