Sport.be

Wielrennen

Bozic bist in Tempo-Team Ronde van België

29.05.2009 | Willem Bruyndonx

Borut Bozic heeft de derde rit in de Tempo-Team Ronde van België gewonnen. De Sloveen was in een massasprint in Temse sneller dan Danilo Napolitano en Kristof Goddaert. Bozic verstevigt met zijn tweede ritzege op rij zijn leidersplaats. Bekijk het ritverslag op Tempo-Team Ronde.be TV!

Borut Bozic pakt zijn tweede etappe op rij. (foto belga)


Een alert peloton counterde flink wat aanvalspogingen in de derde rit van de Tempo-Team Ronde van België, met start in Knokke-Heist en aankomst in Temse. Pas na 63 km raakte een viertal weg. Daarbij Ken Vanmarcke, die het al een paar keer eerder tevergeefs geprobeerd had. In zijn gezelschap zaten Filip Meirhaeghe, Mathieu Criquielion en de Fransman Jean Zen.

Ken Vanmarcke, de oudere broer van Sep, hield samen met Meirhaeghe en Zen de familie-eer hoog tot 15 km van de meet en zorgde er bij 2 tussensprinten voor dat de rode leiderstrui van het Nissan Rushes-klassement van zijn broer bleef. Criquielion sneuvelde uit de kopgroep na de passage over de kasseien van de Beeldstraat in de lokale omloop.

Vooral Vacansoleil, de ploeg van leider Borut Bozic, had veel achtervolgend werk op zich genomen in het peloton. Na de hergroepering probeerden Koen De Kort, Dominique Cornu en Marco Cattaneo nog een massasprint te vermijden, Michiel Elijzen en Alessandro Maserati pikten aan, maar het kwintet werd teruggepakt op 4 km van de meet. Ook een ultieme uitval van Cornu was een maat voor niets.

We kregen een massasprint in Temse en daarin boekte Borut Bozic zijn tweede ritzege op rij. Danilo Napolitano was tweede, Kristof Goddaert derde. Bozic verstevigt met zijn tweede ritzege op rij zijn leidersplaats in de Tempo-Team Ronde van België. Zaterdag staat de koninginnenrit met start en aankomst in Fléron op het programma.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer